Blogi

Soojuspump teeb päevapealt sinu elu muretumaks

Kodu
Sääst

Soojuspumbad on kodu kütmiseks kõige energiasäästlikum kütteviis, mille paigaldamisega kaasnevad madalad küttekulud ja pikk eluiga.

Muretu lahendus ja reguleerimine

Elamispinna sobivuse pärast muretsema ei pea. Soojuspumpasid saab paigaldada eramutele, kortermajale, büroohoonele ja tööstushoonele. Pikemas plaanis lisab soojuspump hoonele väärtust, võimaldades toota ka igapäevast tarbevett. Lisaks on soojuspumpa võimalik kontrollida ja reguleerida distantsilt.

Säästmine - soojuspumba märksõna

Maasoojuspumba valimisega on keskmiselt võimalik säästa üle 4 korra rohkem kui elektri või õliküttega. Õhksoojuspumba ja õhk-vesi soojuspumbaga on keskmine sääst 2-3 korda võrreldes elektri või õliküttega. Soojuspumba paigaldamisega säästad ka iseenda energia- ja närvikulu. Unusta küttepuude lõhkumine või tuppa tungiv suits, soojuspumba paigaldamisega puudub tuleoht ja vajadus küttematerjalide ostmiseks.


Image

Paigaldamine ja hooldus on imelihtsad

Pumba paigaldamine võtab meie kogenud tehnikutel aega vaid üks kuni kaks päeva. Hooldamine on samuti muretu, ent tuleks alati teha enne küttehooaja algust. Õhksoojuspumbal tuleb filtreid puhastada mõne kuu tagant, sõltuvalt keskkonnast ja kasutamissagedusest. Õhk-vesi soojuspump ja maasoojuspump annab ise märku, kui vajab hooldust või esineb mõni ootamatu rike. Vaatamata sellele on soovitatav kord aastas kutsuda tehnik, kes hindab soojuspumba seisukorda.

Veendu, milline soojuspump on sinule kõige kasulikum

Soojuspumbad jagunevad kolme erinevasse kategooriasse: õhk-õhk, õhk-vesi ja maasoojuspump. Soojuspumpa valides tuleb silmas pidada, kui suurt rakendust see sinu kodu vajab.

Konkreetse ruumi või väiksema korteri kütmiseks tasub investeerida õhk-õhk soojuspumpa. Suurema elamispinna kütmiseks tasub kaaluda õhk-vesi või maasoojuspumpa. Need kaks võimaldavad ka tarbevett soojendada ja seetõttu on nutikas lahendus koduseks põhikütteseadmeks.

Elektrilevi klientidel tasub enne soojuspumba ostmist läbi viia elektritest, mis on leitav Elektrilevi kodulehel. Kolmeminutiline test annab sulle teada, kui suure tarbimisega soojuspumpa on võimalik majapidamisse lisada.

Mitmekülgsest tootevalikust leiad selle õige

Kui oled parasjagu endale uut kodu rajamas , siis tasub kaaluda Alpha Innotec V-Line maasoojuspumba soetamist. Tegemist on ülimalt energiaefektiivse Saksa kvaliteediga soojuspumbaga, mis tagab madalad küttearved. Samuti on Alpha Innotec maasoojuspumpa võimalik juhtida distantsilt, seega järgmine kord, kui tunned elutoas filmi nautides natukene jahedalt, ei pea sa isegi püsti tõusma, et reguleerida toasoojust vastavalt enda soovidele. Piisab sellest, kui mõni nutiseade on sinu läheduses.

Linnakorteris elavale noorperele on kõige energiaefektiivsem ja säästlikum lahendus Panasonic KIT-HZ25 õhksoojuspump. Tegemist on kõige paremate tehniliste näitajatega soojuspumbaga, mida Eestis on võimalik soetada. Vastutasuks tagab sinule madalad küttearved ja pakub märgatavat energiasäästu.

Maal elamine ei tähenda, et eluruumidesse peaks sooja sisse saamiseks iga hommik puitahju peale lootma. Panasonic 9kW T-CAP on uue põlvkonna õhk-vesi soojuspump, mis sobib kõige paremini suurtele eramajadele (kuni 180 m2). Soojuspumba küttevõimsus säilib ka kuni – 28C juures.

Eesti Energia kodulehel on üle 100 unikaalse toote, mille hulgast leida endale kõige parem lahendus. Teeme koostööd usaldusväärsete partneritega, kelle toodete kvaliteet on kindel ja hooldus muretu.