Blogi

Kuidas juhtida oma ettevõtte elektritarbimist nutikamalt?

Äri

Tänaseks on kõik Eesti tarbimiskohtad viidud üle kauglugevatele arvestitele. See tähendab, et igas kodus ja igal äripinnal saab kaugloetava arvesti abil energiakasutust märksa hõlpsamini jälgida, analüüsida ja selle põhjal arukamaid tarbimisotsuseid langetada. Mis kasu saab aga äriettevõte täpsematest tarbimisandmetest?

Kulud kontrolli alla

Oma tarbimiskulude juhtimiseks on kasulik esmalt kulusid analüüsida. Näiteks soovitame tutvuda tarbimisajaloo funktsiooniga, mis kuvab andmeid nii kuu-, nädala-, päeva- kui ka tunnipõhiselt.

Äpp pakub elektritarbimise analüüsimiseks võimalust erinevaid perioode omavahel võrrelda. Graafik toob välja muutused, mida võivad põhjustada näiteks elektritarbimise oluline kasv, aga ka rikkis seadmed või probleemid elektrivõrgus. Tarbimise analüüsimine muutub veelgi tulemuslikumaks, kui lisada ajateljele erinevaid sündmusi ja märkida ära tegurid, mis võisid tarbimist mõjutada (nt uus energiasäästlik seade, äripinna lahtiolekuajad jne).

Kuna äpp näitab ka jooksvaid elektri börsihindasid, kasutavad paljud börsipaketiga liitunud kliendid seda infot selleks, et ajastada oma energiakulukaid seadmeid tööle kõige soodsama hinnaga tunnile. Jälgides nii elektrienergia kulu kui ka hindu hakkab rakenduse kasutaja justkui automaatselt otsima võimalusi tarbimise planeerimiseks – tekib omamoodi hasart. Kehtib ka põhimõte, et mida suurem on tarbimine, seda käegakatsutavam on ka säästliku tarbimise mõttelaadi tulemus.

/-/doc/8457332/news/nutikas

Mugavad lisavidinad teevad elu lihtsamaks

Kui oled alla tõmmanud Eesti Energia mobiiliäpi, saad seadistada erinevaid nutikaid teavitusi. Muuhulgas annab äpp iga kuu alguses ka teada, kui suur on saabunud elektriarve ja soovi korral saab selle ka äpis mugavalt tasuda. Äpist saab tellida ka arve tasumise meeldetuletuse, kui arve maksetähtaeg on lähenemas. Lisaks saadab äpp teate, kui elektritarbimine erineb oluliselt tavapärasest – nii saate alati teada, kui tarbimises esineb märkimisväärseid kõrvalekaldeid.

Eesti Energia mobiiliäppi saab alla laadida nii Google Play’st (Androidi tarkvaraga telefonidele) kui ka App Store’st (iPhone’i kasutajatele). Eesti Energia mobiiliäppi saavad kasutada kõik Eesti Energia era- ja ärikliendid ning Elektrilevi üldteenuse kliendid. Äriklient saab mobiiliäppi sisse logida Mobiil-ID-ga..

Vaata videost, kuidas hoida mobiiliäpiga silm peal nii kodusel kui ka ettevõtte elektritarbimisel:

Video vaatamiseks on vajalikud turunduslikud küpsised. Küpsiste õiguseid saad muuta . Videot saad vaadata ka Youtube'i keskkonnas.