Blogi

Kasulik nõuanne: vali õige võrgupakett ja säästa raha

Kodu
Sääst

Alates 2013. aastast on elekter ja võrguteenus avatud elektriturul eraldi ostetavad teenused. Nii nagu elektriostul, on ka võrguteenuse kasutamisel võimalik valida erinevate pakettide vahel – otsus tuleb langetada sõltuvalt tarbimisharjumustest ja tarbimiskoha tüübist.

Suur hulk elektritarbijaid ei ole teadlikud, et ka võrgulepingu puhul on võimalik valida mitme erineva võrgupaketi vahel, millest mõni sobib kliendi majapidamisele ja tarbimisele paremini kui teine ning võib kodusele eelarvele tuua korraliku rahalise võidu.

Kui aastate jooksul on lisandunud pereliikmeid, muutunud tarbitava elektri kogus, öise ja päevase tarbimise tasakaal või peakaitse suurus, siis tuleks kindlasti üle vaadata, kas olemasolev võrgupakett on endiselt parim valik. Anname meelsasti nõu, kuidas saad paari hiireklikiga ise oma võrgupaketi üle vaadata ning võimalusel soodsama paketi valida.

/-/doc/8457332/news/16.10.jpg

Hinnavõit võib olla paari kliki kaugusel

Kui teie võrguteenuse pakkuja on Elektrilevi, siis kõige lihtsam on võrgulepingu pakette võrrelda Elektrilevi e-teeninduses. Elektrilevi võrgupiirkonnas on kasutusel viis võrgupaketti, mis on mõeldud kuni 63 A suuruse peakaitsmega tarbimiskohtade jaoks – nendeks on eramud, suvilad, väiksemad ärihooned ning korterid.

Kuidas valida odavaim pakett?

  • Sisene Elektrilevi e-teenindusse ja vali menüüst „Võrgulepingud ja -paketid“
  • Vali tarbimiskoht, mille paketti soovid muuta, vajutades nupule „Vaatan lepingut"
  • Varasema tarbimisajaloo põhjal prognoositakse aastast kulu ning soovitatakse automaatselt kõige odavamat võrgupaketti. Kui soovite paketti muuta, vajuta “Muudan paketti”. Uues paketis oled juba järgmise kuu algusest!

Põhjalikuma juhendi leiate ka siit.

Kui Teie tarbimiskoht ei asu Elektrilevi võrgupiirkonnas, vaid näiteks Imatra Elektri või VKG Elektrivõrkude piirkonnas, siis soovitame pakettide vahetamiseks ühendust võtta sealses piirkonnas teenust pakkuva võrguettevõttega.