Uudised

Aquila Clean Energy ja Eesti Energia sõlmisid pikaajalise tuuleenergia ostulepingu

Aquila Capitali taastuvenergia arendusplatvorm Aquila Clean Energy EMEA ning Eesti Energia sõlmisid pikaajalise elektrienergia ostulepingu (PPA) kogumahus 1,8 TWh.

Lepingu alusel pakub Aquila Clean Energy Eesti Energiale pikaajaliselt nende Leedusse rajatavas tuulepargis toodetud elektrit. Pikaajalised elektrienergia ostulepingud mängivad olulist rolli taastuvenergia tootmisvarade väljaehitamisel, kuna tagavad projekti arendajale tulukindluse garanteerides samaaegselt energiaettevõttele kindlas koguses garanteeritud rohelist energiat.

„Meil on hea meel, et sõlmisime esimese pikaajalise elektrimüügilepingu Leedus. Riik on soodsate geograafiliste tingimuste tõttu tuuleelektrijaamade jaoks väga huvitav. Selle taustal on meeldiv, et oleme Eesti Energia näol leidnud väga kogenud ja usaldusväärse lepingupartneri, kes ostab elektrit pikaajaliselt,“ ütles Aquila Clean Energy turgude ja operatsioonide juht Joakim Johnsen .

„Rahvusvahelise energiaettevõttena on meie missiooniks püüelda targemate kliendilahenduste ja puhtama energiatootmise poole. Otsime pidevalt uusi võimalusi oma rohelise energia portfelli kasvatamiseks,“ ütles Eesti Energia juhatuse liige Margus Vals . „Tegemist on järjekordse märgilise tehinguga, mis aitab meil rohelisele energiale üleminekut kiirendada ning klientide elektrikulud väga hea hinnaga fikseerida. Nii pikaks ajaks tagatud elektrihind on tänapäeva ebakindlas maailmas ainulaadne.“

Eesti Energia toodab ja müüb energiat ning pakub energialahendusi Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Soomes. Tütarettevõtte Enefit Greeni kaudu ollakse piirkonna üks juhtivaid taastuvenergia arendajaid.

Aquila Clean Energy

Aquila Clean Energy EMEA on Aquila Capitali puhta energia platvorm Euroopas. Aquila Clean Energy arendab, realiseerib ja käitab puhta energia varasid, kasutades selleks päikese-, tuule-, hüdroenergia ja salvestamise tehnoloogiaid. Hetkel haldab Aquila Clean Energy portfelli koguvõimsusega üle 9,5 GW.

Aquila Clean Energy algatab, arendab, realiseerib ja opereerib kohaliku lähenemisviisi ja kohalike ekspertmeeskondade kaudu varasid, mida peab oluliseks kogu väärtusahela ja eluea jooksul. Aquila Clean Energy on loonud 140 töötajaga püsiva kohaloleku seitsmes riigis, uskudes, et kohalik juhtimismeeskond on ettevõtte tegevuse võtmeks.

Aquila Clean Energy on osa investeerimis- ja varaarendusettevõttest Aquila Capital, mis keskendub oma klientide nimel oluliste varade loomisele ja haldamisele. Praegu haldab Aquila Capital institutsionaalsete investorite nimel kogu maailmas 14 miljardi euro väärtuses varasid. Ettevõte on olnud süsinikuneutraalne alates 2006. aastast ja selle eesmärk on muutuda süsiniknegatiivseks.

Lisateave: https://www.aquila-capital.de/en/

Eesti Energia

Eesti Energia on rahvusvaheline energiaettevõte, mille koduturgudeks on Balti riigid, Soome ja Poola. Kontsern tegeleb nii energiatootmise ja -müügi kui ka klientidele kasulike ja mugavate energialahenduste pakkumisega. Kontserni eesmärk on saavutada süsinikuneutraalsus elektritootmises aastaks 2035 ja kogu kontserni tootmises aastaks 2045. Väljaspool Eestit tegutseb kontsern kaubamärgi Enefit all.

Eesti Energia jaoks on klientide huvi pikaajaliste energialahenduste vastu ületanud kõik ootused. Alates 2020. aastast on kontsern sõlminud üle 700 pikaajalise lepingu suurettevõtetega üle Baltikumi kogumahus 16 TWh.