Uudised

Enefit Green tootis augustis 53,5 GWh tundi elektrit

Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Green tootis augustis 53,5 gigavatt-tundi elektrit. Keskmisest madalamale tuulekiirusele vaatamata tuli suurem osa toodangust ettevõtte 20 tuulepargist Eestis ja Leedus.

Kokku on Enefit Greeni tuulepargid tootnud käesoleva aasta kaheksa kuuga 634 gigavatt-tundi elektrit. Võrdluseks, 634 gigavatt-tunnist elektrist jagub aastaks ajaks rohkem kui 211 000 keskmise tarbimisega majapidamise elektrivajaduse katmiseks.

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul on tuuleenergia esimese kaheksa kuu toodangu hea koondnumbri taga soodsad tuuleolud, eriti aasta esimestel kuudel. „Augustikuu keskmine tuule kiirus meie tuuleparkides oli aga üks aasta madalamaid. See oli oodatav, mis lubas kavandada hoopis plaanilisi hooldustöid. Tegutseme järjepidevalt selle nimel, et tuuleparkide töökindlus aina kasvaks. See tagab ka suurema elektritoodangu,“ kommenteeris Kärmas.

Enefit Greeni augustikuu tuuleenergia toodanguks kujunes 42 gigavatt-tundi elektrit. Kokku kuulub ettevõttele 20 tuuleparki Eestis ja Leedus koguvõimsusega 398 megavatti.

Tuuleenergia ning üleüldine taastuvenergia toodangu kasv on olulised, et jõuda lähemale Eesti Energia eesmärgile toota 2023. aastal 45 protsenti elektrist taastuvatest ja alternatiivsetest allikatest.

Enefit Green on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergia ettevõte, mis toodab Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas elektrit ja soojust tuulest, veest, päikesest, biomassist, biogaasist ja segaolmejäätmetest. Ettevõte on kõige mitmekesisema tootmisportfelliga taastuvenergia tootja kogu Baltikumis.