Uudised

Enefit Kaevanduste 29 mäemeest said tasku 5. taseme kutseõppe diplomi

18. aprillil said Enefit Kaevanduste 29 mäemeest kätte diplomi, millega omandasid mäetöölise 5. taseme kutse. Saadud tunnistus kinnitab mäemeeste suurt asjatundlikkust oma valdkonnas. Tegemist on Enefit Kaevanduste ja Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse esimese selletaolise pilootprojektiga ning mõlemad osapooled hindavad tulemust edukaks.

Suureenergeetika juhtiva personalipartneri Olga Zaitseva sõnul on mitmekülgsete oskustega mäemehi üsna keeruline ette valmistada ning tal on hea meel, et läbitud aastane õppeprogramm motiveeris ja aitas neil oma potentsiaali avada.

„Oleme viimasel ajal palju rääkinud suurenergeetika transformatsioonist. Kui keskkond meie ümber muutub ja uusi tingimusi seab, siis peame ka meie ise leidma võimalusi sellega kohanemiseks ning toimetulemiseks. Mäetöölise 5. taseme kutse annab meestele edaspidi palju laiemaid võimalusi oma tööalaseid teadmisi kasutada ning ka karjääriredelil tõusta. Loodan väga, et lõppenud projekt ei jää viimaseks ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskus on nõus edaspidigi meie noorte kvalifikatsiooni tõstma,“ ütleb Olga.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse tehnoloogiaerialade juht Galina Trofimova ütleb, et kõnealune koostöö Enefit Kaevandustega sai alguse PRÕM-projektist „Tööturu vajadustele vastava kutse- ja kõrghariduse arendamine“. Töökohapõhine õppeprojekt on mõeldud selleks, et arendada ja tugevdada praktikasüsteemi ja tõhustada koostööd praktikapartneritega – 1560 akadeemilisest tunnist tuli üle kolmveerandi jagu just praktilist tööd teha.

„Mäetöölise 5. taseme kutseõpe on ainuke omataoline ning Ida-Virumaa kutsehariduskeskus on ainuke koht Eestis, kus seda läbida. Õppekava väljatöötamisel kaasasime valdkonnaspetsialiste lisaks Enefit Kaevandustele ka VKG Kaevandustest. Kõnealuse projekti meede on avatud kuni 2022. aastani ning meie oleme koostööst alati huvitatud,“ räägib Galina Trofimova.

Mäetöölise 5. taseme saamiseks tuli lõpetajatel kirjutada lõpuprojekt ning seda kvalifikatsioonieksamil kaitsta. Uue tunnistuse omanikeks said Aleksandr Mihhejev, Dmitry Alekseev, Ivan Gindra, Sergei Ivanov, Vadim Sups, Nikita Gorbunov, Vasiliy Savin, Kirill Varlov, Sergey Chumakov, Maxim Demidovich, Alexander Ivanov, Eduard Bibikov, Juri Makarov, Stanislav Velmezev, Roman Kornev, Nikita Manžosov, Ruslan Brayko, Deniss Jakovlev, Kirill Tikunov, Oleg Sergeev, Pavel Muhhin, Kirill Vaab, Vadim Petrov, Vitali Jermolenko, Eduard Setshkov, Andrei Jermolov, Evgeniy Ledovskiy, Nikolai Prosolkov ja Stanislav Panov .