Uudised

Leedu Enefiti käive kasvas mullu 24,3 miljoni euroni

Eesti Energia energiamüügi Leedu tütarettevõtte Enefit UAB käive kasvas 2017.aastal 5,3 protsenti 24,3 miljoni euroni.

/-/doc/8457332/news/Edita.jpg

Enefit UAB juhatuse liikme ja arendusjuht Edita Semėnienė sõnul tarnis ettevõte oma klientidele 2017. aasta jooksul kokku 761 GWh elektrit. „Taastuvenergia on meie klientide seas populaarne valik. Pea kolmandik meie klientidest tarbisid möödunud aastal kokku 336 GWh Rohelist Energiat, mis on pea 44% kogu portfellist,“ selgitas Semėnienė.

Leedu gaasiturul lõppes eelmisel aastal Vene gaasi kompenseerimine, mistõttu alustas ka Enefit UAB oma äriklientidele erineva hinnaga gaasitoodete pakkumist. Praeguseks teenindatakse ca 70 gaasiklienti.

Sellest aastast peavad kõik Leedus tegutsevad energiamüüjad, kellel on enam kui tuhat klienti, teavitama neid energiatõhususe tõstmise võimalustest. „Aasta algusest alustasime ka meie aktiivset teavitustööd ja nõustame energiatõhususe teemadel ettevõtteid, kes päriselt soovivad midagi ära teha. Sellel aastal on meie fookuses elektri ja gaasi müügimahtude kasvatamine ning energiatõhususe lahenduste pakkumine,” ütles Semėnienė.

Enefit UAB turuosa ärikliendi segmendis suurenes aastaga 8% -lt 12% -ni. Ettevõte kahjumiks oli 1,4 miljonit eurot, võrreldes 2,2 miljoni eurose kasumiga 2016. aastal. Kahjum tulenes tuletisinstrumentide mõjust bilansile.

Enefit UAB on Leedus tegutsenud 2007.aastast ning teenindab vaid ärikliente. Kliendiportfellis on 1100 elektri- ja 70 gaasiklienti. Enefit UAB juhatusse kuuluvad esimees Jānis Bethers, arendusjuht Edita Semėnienė ja müügijuht Žana Klusovskienė, kokku töötab ettevõttes 12 inimest.