Uudised

Enefit Greeni soojusetoodang kasvas veebruaris 18%

Eesti Energia taastuvenergia ettevõte Enefit Green tootis veebruaris 109 gigavatt-tundi soojust, mida on 18% rohkem kui 2017. aasta veebruaris.

Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik ütles, et aastavõrdluses tingis soojuse toodangu kasvu külmem ilm. „Soojuse tootmine on kasvanud kõigis Enefit Greeni koostootmisjaamades ehk nii Paide, Valka kui ka Iru elektrijaamas,“ lisas Kaasik.

„Valdavalt toodame koostootmisjaamades soojust ja elektrit biomassist ja segaolmejäätmetest, kuid veebruarikuu külmad ilmad nõudsid vahepeal ka tipukoormuste katmiseks katlamajade käivitamist. Enefit Greeni katlamajad kasutavad kütusena biomassi, gaasi ja kütteõli,“ rääkis Kaasik.

Samuti käivitas Enefit Green möödunud nädalal Iru elektrijaamas gaasil töötava koostootmisjaama, et katta Tallinna ja Maardu kaugküttevõrgus suurenenud soojavajadust. „Gaasi kasutav Iru koostootmisjaam on siiani töös ja tootnud praeguseks üle 14 gigavatt-tunni elektrit ja 32 gigavatt-tundi soojust,“ lausus Kaasik. „Gaasil töötav koostootmisjaam sobib hästi Enefit Greeni mitmekesisesse tootmisportfelli ja aitab varustuskindlust iga ilmaga garanteerida. Iru gaasi kasutav koostootmisjaam on heaks reservseadmeks mitte ainult talvekülmade ajaks, vaid võime selle 24 tunni jooksul käivitada ka näiteks elektridefitsiidi olukordades, mis võivad tekkida ulatuslikematest välisühenduste katkemistest. Saame selliselt anda oma panuse energiasõltumatuse tagamisse,“ selgitas Kaasik.

Enefit Green on Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvenergia ettevõte, mis toodab energiat tuulest, veest, päikesest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Tipukoormuste katmiseks kasutatakse vajadusel kütusena ka gaasi ja kütteõli. Enefit Greeni suuremateks tootmisüksusteks on Iru, Paide ja Valka elektrijaamad ning Aulepa, Narva, Paldiski ja Virtsu tuulepargid. Lisaks kuulub Enefit Greenile Keila-Joa hüdroelektrijaam.