Uudised

Läti Enefiti kasum kasvas mullu 1,1 miljoni euroni

Eesti Energia Läti energiamüügi tütarettevõtte kasumi kasv tulenes edukast sisenemisest Läti gaasiturule, mille tulemusel kasvatati müüki 15 protsenti 1304 gigavatt-tunnini. Ettevõtte käive oli Lätis mullu 46,3 miljonit eurot ning kliendibaas kasvas 2413 ärikliendini.

/-/doc/8457332/news/Janis.jpg

Enefit SIA juhi Janis Bethersi sõnul mõjutasid madalamad elektri hulgihinnad ettevõtte käivet, mis ulatus aasta lõpuks 46,3 miljoni euroni. „Kvartalite lõikes jätkasid puhaskasumi numbrid kasvamist, jõudes aasta lõpuks 1,12 miljoni euroni. Aastaga kasvas klientide arv 17,8% ning praeguse seisuga müüme elektrit ja gaasi 2413 kliendile 16 659 tarbimiskohas üle kogu Läti,“ lisas Bethers.

„Sel aastal plaanime panustada oma positsiooni tugevdamisele gaasiturul ning pakkuda klientidele partnerlust energiatõhususe valdkonnas. Lisaks alustame ettevalmistusi sisenemaks ka Läti kodutarbijate turule,“ märkis Bethers.

Enefit hakkab Lätis pakkuma finantseerimisteenust ettevõtetele, kes soovivad paigaldada energiatõhusaid seadmeid, kuid ei soovi kohe nende eest täies mahus maksta. „Selline partnerlus tähendab seda, et meie katame alguses kõik kulud ning ettevõtte kanda jääb teenustasu lepinguperioodi vältel, mis lisatakse elektriarvele. Pärast lepinguperioodi kuuluvad seadmed ettevõttele,“ selgitas Bethers.

Enefit SIA on Lätis tegutsenud 2006. aastast ning seni teenindanud vaid ärikliente. 2016. aastal tegi Enefit 47,7 miljonit eurot käivet ja 910 000 eurot kasumit. Enefit SIA juhatusse kuuluvad esimees Jānis Bethers, arendusjuht Krists Mertens ja müügijuht Klāvs Poriķis, kokku töötab ettevõttes 20 inimest.