Uudised

Attarat Power Company viis lõpule Jordaania põlevkivielektrijaama rahastamise

Attarat Power Company (“APCO”) teatas, et on edukalt korraldanud 2,1 miljardi USD mahus Jordaania esimese põlevkivielektrijaama ja kaevanduse rajamise rahastamise. Põlevkivi kütusena kasutava elektrijaama (brutovõimsusega 554 MW / netovõimsusega 470 MW) ehitus algab peagi ning see peaks tööle hakkama 2020.aasta keskel.

Koos projekti rahastamise lõpule viimisega on lõplikult jõustunud ka aktsiate müügileping, millega Eesti Energia vähendas oma varasemat 65% osalust APCO’s 10%-le. Eesti Energia saab aktsiate müügist ja projekti arenduskulude tagastusena kokku 50,4 miljonit USD-i. APCO omanikud on nüüd 45% ulatuses YTL Power International (Malaisia), 45% Guangdong Yudean Group Co. Limited (Hiina) ja 10% Eesti Energia. Aktsionärid on võtnud kohustuse panustada projekti omakapitali 528 miljonit USD ulatuses.

Täiendavalt finantseeritakse APCO’t projektfinantseerimise baasil laenudega. Laenud summas 1 582 miljonit USD ja tagasimakse tähtajaga 15 aastat baseeruvad Hiina ekspordikrediidiagentuuri Sinosure toel. Laenusündikaati juhtiv pank on Industrial and Commercial Bank of China (“ICBC”). Lisaks osalevad sündikaadis Bank of China. China Construction Bank ja Export Import Bank of China.