Uudised

Eesti Energia pakub esimesena klientidele kolme gaasipaketti

/-/doc/8457332/news/800x500/gaas_1.jpg

Esimese gaasimüüjana Eestis pakub Eesti Energia maagaasi tarbivale kodukliendile kolme gaasipaketti: kindel, kombineeritud ja muutuv.

Eesti Energia energiamüügi juhi Karla Agani sõnul toob Eesti Energia sisenemine maagaasi turule klientidele esmakordselt võimaluse valida endale ise gaasipakett ja -hind.

„Meie eelis teiste gaasimüüjate ees on kindlus, et tarbija saab endale ise sobivaima paketi valida ning osta gaasi õiglase hinnaga aastaringselt,“ kinnitas Agan. "Gaasipaketi valimine on oluline, sest gaasiarvest moodustab gaasienergia pea 75% ning müüjavalikuga saab klient oma gaasiarvet olulisel määral mõjutada," rõhutas Agan.

Eesti Energia pakub klientidele kolme lihtsat gaasipaketti: fikseeritud hinnaga „Kindel“, 100% muutuva hinnaga „Muutuv“ ja kombinatsioon kahest eeltoodust ehk „Kombineeritud“, kus 50% tarbitud gaasikogusest ostetakse fikseeritud ja 50% igakuiselt muutuva hinnaga. Muutuva hinnaga gaasipakettides muutub gaasihind iga kuu.

„Gaasipakettide loomisel lähtusime sellest, et see oleks klientidele lihtne ja sarnane Eesti Energia elektripakettidega," lisas Agan.

Gaasipakkumise saamiseks soovitab ettevõte kõigil huvilistel võtta ühendust Eesti Energia klienditeenindusega telefonil 777 1545, saates e-maili või täites vormi veebilehel: www.energia.ee/gaas. Eesti Energia e-teeninduses saavad kliendid gaasilepinguid sõlmida juba lähiajal.

Avatud gaasiturul saavad Eesti Energiaga gaasilepingu sõlmida need kodukliendid, kelle nimel on kehtiv maagaasi võrguleping. Kui gaasileping on korteriühistu või haldusfirma nimel, saab lepingu sõlmida korteriühistu või haldusfirma, mitte aga gaasitarbija.

Kõikide koduklientidele mõeldud pakettide puhul võib klient ilma lisatasuta vahetada paketti 30 päevase etteteatamisega.

Eesti Energia gaasipaketid:

KINDEL pakett annab hinnakindluse Kindel gaasipakett tähendab, et gaasimüüjaga on kokku lepitud ostetava gaasienergia kuupmeetri hind terveks lepinguperioodiks. See on ainus viis vältida muutlikku gaasienergia hinda ja planeerida täpsemalt kuust-kuusse oma gaasikulusid. Kindel pakett sobib enim just neile, kelle jaoks on gaasikulud pere-eelarves olulise tähtsusega ning eelistavad hinnakindlust.

KOMBINEERITUD paketis saab osa hinnakindlusest, aga ka turuhinna muutusest Kombineeritud gaasipaketis ostab klient 50% oma tarbitud gaasist kindla hinnaga ning 50% muutuva hinnaga. Muutuv hind paketis muutub iga kuu vastavalt hulgituru hindadele ja kindel hind kehtib terve lepinguperioodi. See pakett sobib kliendile, kes on uudishimulik energiaturgude muutuste suhtes ning kelle igakuine gaasikulu ja pere-eelarve võimaldavad tal mõõdukalt riski võtta.

MUUTUV pakett riskialtile kliendile Muutuvat paketti eelistades tuleb arvestada, et gaasienergia kulude planeerimine ei saa olla kõige olulisem. Muutuvas paketis muutub gaasi hind iga kuu tulenevalt hulgituru hindadest. Muutuva paketiga on võimalik saada kasu gaasituru soodushinnaga perioodidest, kuid peab olema valmis ka kallima hinnaga aegadeks. Muutuv gaasipakett sobib klientidele, kes on valmis võtma keskmisest kõrgemat riski.