Uudised

Enefit Kaevanduste juhatuse esimeheks saab Ahti Puur

Enefit Kaevanduste juhatus uueneb. Kaevanduste juhatuse esimehena alustab 1. septembrist tööd Ahti Puur. Septembri keskel lahkub ettevõttest senine juhatuse liige ja Estonia kaevanduse juht Erik Väli.

„Enefit Kaevanduste uue juhatuse esimehe esimeseks väljakutseks on ettevõtte kolme põhilise tegevussuuna – põlevkivi kaevandamise, logistika ja varahalduse – vahel suurema sünergia loomine. See on strateegilise tähtsusega ülesanne kontserni konkurentsivõime kasvatamisel. Ahti Puuri mitmekülgne ja pikaajaline tööstus- ja tootmisettevõtete juhtimiskogemus võimaldab vajalikke muudatusi viia ellu efektiivseimal võimalikul moel," sõnas Andres Vainola, kes taandub 1. septembrist kaevanduste tegevjuhtimisest ning jätkab Eesti Energia kontserni juhatuse liikmena ja Enefit Kaevanduste nõukogu esimehena.

„Eesti suurima kaevandusettevõtte arenguperspektiivid pakuvad küllaldaselt võimalusi eneseteostuseks. Täna on oluline tõsta olemasolevate põlevkivi tootmisvarade konkurentsivõimet, et kindlustada aastakümnete jooksul põlevkivienergeetikasse tehtud investeeringute efektiivne kasutamine ning tagada põlevkivi maksimaalne väärindamine. Olen tänulik võimaluse eest sellele väljakutsele vastu astuda,“ ütles Ahti Puur.

Enefit kaevanduste juhatuse esimehena ametisse astuval Ahti Puuril on 10-aastane töökogemus Viru Keemia Grupist, kus ta oli seitse aastat finantsjuhi ja juhatuse aseesimehe ametis. 2014. aastal sai Ahti Puur aasta finantsjuhi tiitli Big4 konverentsil erakordselt olulise töö eest ettevõtte finantstegevuse korraldamise ja põlevkivitööstuse arengu soodustamise eest. Ahti Puur on lõpetanud Tartu Ülikooli ning tal on majandusküberneetika magistrikraad.

Enefit Kaevanduste juhatuse liige Erik Väli otsustas oma kogemust rakendada väljaspool Eesti Energiat. Eesti Energia juhatus tänab Erikut pikaajalise olulise panuse eest põlevkivikaevandamise arengusse. „Erik Väli on üks säravamaid mäeinsenere Eestis. Eriku juhtimisel on Estonia kaevandus pidanud vastu rasketes turuväljakutsetes ning teinud läbi palju tehnoloogilisi arenguid kaevandamise efektiivsuse kasvu nimel," märkis Andres Vainola.

"Olen töötanud Eesti Energias 30 aastat, nii mäemeistrina kui ka juhtivatel ametitel kuni Estonia kaevanduse juhini ja Enefit Kaevanduste juhatuse liikmeni. Nende aastate jooksul oleme kolleegidega suutnud väga palju korda saata. Olen tänulik kõigile, kes on olnud mulle tööteekonnal kaaslasteks! Tänaseks on saabunud aeg uutele radadele asumiseks," sõnas Erik Väli.