Uudised

Tehnoloogiatööstuse uus juht on Ott Licht

Tänasest, 18. aprillist, asus Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimehena ametisse Ott Licht. Lichtil on mitmekülgne juhtimiskogemus tööstus- ja tootmisettevõtetest: 15 aastat töötas ta tööstusgaaside ettevõttes Eesti AGA juhtivatel kohtadel ja viimased 10 aastat Viru Õlus tegevjuhina.

„Seoses suuremahuliste kontsernisiseste projektide lõppemisega seisab tehnoloogiatööstuse ees ülesanne kasvatada konkurentsivõimet kontsernist väljaspool. Möödunud aastal näiteks võitsime rahvusvahelise hanke ning projekteerime, toodame ja paigaldame Soomes Metsä Fibre Äänekoski biomassitehasele tooraine etteandeseadmed. Tehnoloogiatööstusele uut juhti otsides soovisime leida inimest, kellel on nii tööstus- kui tootmisalane juhtimiskogemus, kes oleks ka hea müügimees ning suudaks töötajad oma ideedega innustada. Usun, et Ott Lichti näol oleme sellise inimese leidnud ning suudame koostöös teiste Eesti Energia ettevõtetega viia tehnoloogiatööstuse uuele kasvule ja ettevõtte potentsiaali ära kasutada ka kontserniväliste projektide puhul,“ ütles Eesti Energia juhatuse liige ning tehnoloogiatööstuse nõukogu esimees Andres Vainola.

„Teades Ida-Virumaa olusid ning tuginedes Eesti Energia kontserni juhtide toetusele, usun, et suudan koos tehnoloogiatööstuse meeskonnaga sellele ettevõttele uue hingamise anda ja aidata seeläbi kaasa kogu kontserni jaoks oluliste eesmärkide elluviimisele,“ ütles Ott Licht. Ta lisas, et esimesed sammud tehnoloogiatööstuse juhina pärast esmast sisseelamist ja meeskonnaga tutvumist on ettevõtte äri kasvu perspektiivide kaardistamine ja sellest tulenevalt müügitöö käivitamine.

Lichtil on nii kõrgem tehnika- kui ka majandusalane haridus. Ta on lõpetanud 1982. aastal Tallinna Ehitus- ja Mehaanikatehnikumi ja 1989. aastal Tallinna Polütehnilise Instituudi ning 2004. aastal on ta saanud rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraadi Estonian Business School'ist.

Aastatel 1989-1992 töötas Licht Harju KEKis varustusosakonna asejuhatajana. Perioodil 1992-2006 töötas ta Eesti AGA ASis tehnilise direktori, müügidirektori ja juhatuse esimehe ametikohtadel. Aastatel 2006-2015 oli Licht Viru Õlu AS-i tegevdirektor ja juhatuse liige.

Tehnoloogiatööstuse senine juht Toomas Põld lahkus ettevõttest märtsis, et keskenduda eraettevõtlusele.

Eesti Energia Tehnoloogiatööstus pakub laia valikut tehnoloogilisi projektlahendusi energeetika ja tööstuse valdkonnas. Komplekssete tööstusprojektide tervikteenus hõlmab nii projekteerimist ja valmistamist kui ka paigaldatud seadmete hooldust.

Eesti Energia kontsernis on tehnoloogiatööstus elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste peamine arendaja ja valmistaja. Tehnoloogiatööstus on ehitanud muuhulgas ka Auvere elektrijaama põlevkivi ja biokütuse etteande ning tuhaärastuse süsteemi, Balti elektrijaama biokütuse lao ja etteandesüsteemi ning Estonia kaevanduse kamberlaava konveiertranspordi süsteemi. Samuti teostatakse hooldus- ning remonttöid.

Ettevõtte välisprojektide turud on enam kui 40 riigis üle maailma. Varasemalt on ettevõte tööstusseadmeid tootnud mitmel pool Skandinaavias, Lääne Euroopas, aga ka Aasias ja Ameerikas asuvatele klientidele. Muuhulgas toodab tehnoloogiatööstus näiteks teraskonstruktsioone veealustele nafta- ja gaasitööstuse puurimisseadmetele.