Uudised

Eesti Energia mobiiliäpp teavitab nüüd klienti kallist börsihinnast

Eesti Energia mobiiliäpi uued teavitused annavad nüüdsest kliendile märku kalli börsihinnaga tundidest või tavapärasest märkimisväärselt suuremaks kasvanud elektritarbimisest. Samuti aitab äpp meelde tuletada, millal elektrinäitu teatada.

Uue lahendusena on tunnilugemisega elektriarvestiga klientidel võimalik tellida teavitusi soodsama ja kallima börsihinna kohta järgmisel päeval. Hinnataseme, millest alates äpp kliendile teavitusi saadab, saab klient ise määrata. „Selline võimalus on abiks teadlikele tarbijatele, kes soovivad juhtida ja planeerida oma elektritarbimist hinnamuutuste järgi, et vältida neid tunde, kus elektri hind on väga kõrge,“ selgitas Eesti Energia kodukliendi ärijuht Taavi Pungas. Ta rõhutas siiski, et hinnamuutustest lähtuva elektritarbimise kõrval on energiakulude suurimaks mõjutajaks siiski tarbimise vähendamine, mille mõju avaldub lisaks elektrikulule ka võrgutasude kulude vähenemises ja seega on rahaline kokkuhoid mitmekordne.

Ühtlasi saavad kõik kliendid nüüdsest äpis näidu teatamise meeldetuletuse funktsiooni sisse lülitada ning olla kindel, et elektrinäit saab õigel ajal edastatud ja arve tasutud. „Kõik kliendid saavad endale tellida ka märguande eelmise päeva erakordselt kõrge elektritarbimise kohta, mis aitab lihtsalt tuvastada suurenenud elektrikulu põhjuseid, et neid vajadusel korrigeerida,“ rääkis Pungas.

Eesti Energia mobiiliäpile lisandunud teavitusi saab iga klient vastavalt oma soovile muuta ning ükshaaval või korraga sisse-välja lülitada. Pärast teavituste seadistamist jäävad need ka järgmistel sisselogimistel vaikimisi aktiivseks.

Võrreldes aasta algusega on Eesti Energia mobiiliäpi kasutajate hulk rohkem kui kolmekordistunud ja tõusnud 7000 kliendilt 23 000 kliendile. Äppi saavad kasutada nii iPhone kui ka Androidi tarkvaraga nutiseadmete kasutajad. Eesti Energia mobiiliäpiga saab tutvuda ja selle alla laadida aadressilt www.energia.ee/mobiilirakendus.