Uudised

Eesti Energia: elektritarbijatest on saamas elektritootjad

Tänasel Eesti Energia Energiafoorumil leiti, et tarbija paremad võimalused ise energiat toota loovad peagi olukorra, kus elektritarbija loomulikuks tegevuseks saab ka elektri tootmine.

„Päikeseenergia on muutunud odavamaks ja näeme, et paljudes riikides on toimumas fundamentaalsed muutused. Alternatiivsed energiatootmislahendused konkureerivad senise energiatootmise ja võrguühenduse lahendustega,“ rääkis Margus Vals, Eesti Energia juhatuse liige projektide, tehnoloogia ja uue äri valdkonnas.

Eesti Energia plaanib järgmisel aastal tulla turule täisteenuslahendustega alternatiivenergia tootmiseks. „Energia tootmine on Eesti Energia äri ka siis, kui see toimub tarbija juures. Hakkame 2016. aastal pakkuma päikeseenergial põhinevaid täisteenuslahendusi elektri ja soojusenergia tootmiseks. Eesti Energia ei hakka tootma ega müüma päikesepaneele, täisteenuslahendus tähendab, et teeme kliendi eest kõik vajalikud tegevused alates lubade hankimisest kuni energia kohaletoomiseni,“ lisas Vals.

Eesti Energia korraldatud Energiafoorum keskendub sel aastal energiasõltumatusele ja kannab nime „Nutikas energiatööstus“. Foorumil arutlevad energiatööstuse tuleviku üle Eesti Energia nõukogu esimees Erkki Raasuke, Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, Eesti Energia juhatuse liige projektide, tehnoloogia ja uue äri valdkonnas Margus Vals, Outoteci president Andreas Orth, Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm, Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere, Nord Pool Spot turgude ja operatsioonide direktor Marianne Wergeland Jenssen ja Eesti Energia Energiamüügi juht Karla Agan.