Uudised

80 kooliteed alustavat last said Eesti Energia Kaevandustelt ranitsa

13. augustil toimus Sillamäe kultuurikeskuses Eesti Energia Kaevanduste Ranitsapidu, kus ettevõte kinkis oma töötajate lastele, 40 poisile ja 40 tüdrukule, esimesse klassi mineku puhul koolikoti. Kokku on ettevõte toetanud 14 aasta jooksul enam kui 1000 lapse koolitee algust.

Ranitsapeol tervitas lapsi Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Andres Vainola. „Olete koolimineku pärast kindlasti põnevil, kuid uskuge mind, ka teie vanemate jaoks on see oluline sündmus. Et teie perel kulgeks ühine koolitee alguseks valmistumine lihtsamalt, aitame omalt poolt kaasa ja kingime teile koolilapse ühe tähtsaima vara – ranitsa,“ rääkis Vainola lastele.

Osa neist, kes kunagi samuti Eesti Energia Kaevandustelt koolikoti said, on täna juba täiskasvanud ning mõni asunud tööle ka Eesti Energiasse. Vainola tõi neid lastele eeskujuks: „Loodan, et ka teie seas on tulevasi mäeinsenere ja leiate samuti ühel päeval tee Eesti Energiasse,“ märkis ta.

Pidulikul ranitsaüritusel said lapsed kätte oma isikliku koolikoti erinevate koolitarvetega ja nautida vahvate kostümeeritud tegelaste ja mustkunstniku etteasteid.

Ranitsad, mis lastele kingiti, on niiskus- ja külmakindlast materjalist, ortopeedilise seljatoega ning varustatud helkurribadega.

Eesti Energia Kaevanduste Ranitsapeo traditsioon sai alguse 14 aasta eest soovist tähistada töötajatega märgilist päeva, mil nende lapsed kooliteed alustavad.