Uudised

Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafond ootab taotlusi

Eesti Energia ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu loodud Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafondi taotlusvoor on taas avatud. Taotlusi saab esitada 13. maini.

Eesti Energia juhatuse liikme Andres Vainola sõnul on fondi varasemad voorud näidanud, et noored on toetust aktiivselt kasutanud. „Meil on hea meel noorte arengule õlg alla panna. Oleme eelnevate stipendiaatidega Ida-Virumaalt ühenduses olnud ning nende endi sõnul on saadud toetus andnud neile võimaluse enda andeid arendada,“ ütles Vainola ja lisas, et järelikult on läinud toetus õigesse kohta.

Taotlusi Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafondile saab esitada 13. maini. Laekunud taotluste seast valib nõukogu toetuse saajad, kes kuulutakse välja juunikuus. Toetuse saamiseks tuleb täita taotlusankeet, mis on kättesaadav Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu (IVOL) kodulehel.

Aastas jagab Energiafond Ida-Virumaa noorte huvitegevuse toetuseks 9 000 eurot, millest 5000 eurot on Eesti Energia panus ja 4000 euroga toetab fondi IVOL. „Jätkame ka käesoleval aastal meeleldi koostööd regiooni suurima tööandja Eesti Energiaga, et ühiselt panustada meie noorte tulevikku,“ sõnas IVOL-i tegevjuht Urve Erikson.

Möödunud aastal toetasime Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafondi kaudu 42 noort inimest. Enim stipendiume jagati spordiga tegelevatele noorukitele, samuti jagus toetusi muusika- ja teadusvaldkonnale.

Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafond loodi 2013. aastal Ida-Virumaa kohalike omavalitsuste ja Eesti Energia poolt. Energiafondi eesmärk on pakkuda toetust andekate 7-19-aastaste õpilaste huvitegevuse arendamiseks, näiteks spordivõistlustel käimiseks, huvialaga seotud vahendite soetamiseks, teadus- ja tehnikaalaste teadmiste arendamiseks, konkurssidel, olümpiaadidel või mujal osalemiseks. Toetusi antakse välja kaks korda aastas.