Uudised

Eesti Energia energiamüüki asub juhtima Karla Agan

11. maist asub kolmes Balti riigis tegutsevat Eesti Energia energiamüügi üksust juhtima Karla Agan. Margus Rink, kes on juhtinud Eesti Energia energiamüüki Balti turgudel viimased seitse aastat, on otsustanud võtta vastu uued väljakutsed ravimimüügi valdkonnas.

"Ehkki elektriturg on avatud ja ka gaasiturul on konkurents käima läinud, on mõlemal turul ees huvitavad ajad. Juba täna saavad kliendid oma elektritarbimist jälgida Eesti Energia mobiiliäpis, kuid pärast kaugloetavate elektriarvestite paigaldamist tekib võimalus tuua klientideni veelgi nutikamaid teenuseid elektritarbimise juhtimiseks. Kasvuvõimalust pakuvad ka siinne gaasiturg ning Läti ja Leedu energiaturud. Edu eelduseks on targad otsused uute teenuste turuletoomisel,“ kinnitas Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. „Karla toob meie tiimi tugevat arendusprojektide juhtimiskompetentsi. Tal on head kogemused Baltikumi ülese koostöö korraldamisel, lisaks tunneb ta endise Eesti Energia energiamüügi töötajana hästi meile olulisi valdkondi,“ lisas ta.

Karla Agan juhtis ligi neli aastat Eesti Energia tootearendusmeeskonda Eestis ja Eesti Energia ärisid Lätis ja Leedus. Tal on tehnoloogia ja innovatsiooni juhtimise magistrikraad Sussexi ülikoolist Inglismaalt ning ta on töötanud varem Swedbankis elektrooniliste kanalite arendusüksuste juhina.

Eesti Energia energiamüügi senine juht Margus Rink on otsustanud liikuda edasi ravimimüügi valdkonda. Sutteri sõnul on Margus Rinki panus energiamüügi äriüksuse tulemustesse muljetavaldav. „Marguse juhtimise all sai Eesti Energiast avatud turu elektrimüüja. Tema eestvedamisel müüsime Eesti esimest mobiilset internetitoodet KÕU ligi 26 000 kliendile ning laiendasime Eesti Energia tooteportfelli. Samuti sai Eesti Energia gaasimüüjaks ning asusime tegema klientidele alternatiivseid gaasiostupakkumisi. Tema käe all jõudis Eesti Energia energiamüügi äriüksus mullu esmakordselt kasumisse. Marguse jälg Eesti Energias on märkimisväärne ja elame talle kaasa tema uutes ettevõtmistes,“ ütles Hando Sutter.

Margus Rink tänas ettevõtet võimaluse eest suurte muutuste eestvedajaks olla. „Tänan nii oma meeskonda kui ka kogu Eesti Energia kontserni mulle usaldatud vastutuse ja usalduse eest nende seitsme aasta jooksul. Kui 2008. aastal kutsuti mind Eesti Energiasse juhtima elektrituru avanemist ja sellega kaasnevaid suuri muutusi, siis nüüd tunnen end uut pakkumist vastu võttes ja teise sektorisse sisenedes sarnaste väljakutsete ees. Viimased seitse aastat elektriturul on olnud minu senise töise elu võimsamad ning loodan lähiaastatel veelkord midagi sarnast kogeda,“ sõnas Rink.

Eesti Energia energiamüügi üksus müüb elektrit ja gaasi klientidele Eestis, Lätis ja Leedus. Ettevõte pakub klientidele lihtsaid elektritooteid, mugavat ostuprotsessi ja teenindust, aidates langetada läbimõeldud elektriostu otsuseid ja nõustades energiasäästu küsimustes.