Uudised

Viies Narva Energiajooks kulgeb mööda kauneimat jooksutrassi

13. juunil on kõik jooksusõbrad oodatud osa võtma viiendat korda toimuvast Narva Energiajooksust ja sellele järgnevast Energiapäevast Narva linnuses. Jooksurada kulgeb osaliselt mööda vastrenoveeritud Narva promenaadi.

Narva Energiajooksu programmi kuulub 21,1-kilomeetrine poolmaratoni distants, samuti jooks, käimine või kepikõnd 7-kilomeetrisel rajal. Energiajooksu raames toimuvad ka Eesti meistrivõistlused poolmaratonis, kuhu on peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul oodata Eesti pikamaajooksjate paremik. „Narva Energiajooksul on kõigil osavõtjatel erakordne võimalus joosta mööda Eesti ja Euroopa Liidu idapiiri, sest raja viimased kilomeetrid kulgevad mööda äsja renoveeritud Narva jõeäärset promenaadi,“ märkis Lilliallik, kelle hinnangul on tegemist Eesti ühe kauneima jooksurajaga. Ta lisas, et registreerimine võistlustele on olnud aktiivne ning praeguse seisuga saab 13. juuniks prognoosida osavõtjate rekordit.

Eesti Energia Narva Elektrijaamade juhatuse liige Tõnu Aas ütles, et Ida-Virumaa ühe suurima ettevõtte ja tööandjana mõistab Eesti Energia hästi ka enda rolli piirkonna spordi ning kultuuri edendamisel ja elavdamisel. „Narva Energiajooks on üks nendest üritustest, mis aitab ennekõike tööstuspiirkonnana tuntud Ida-Virumaad ka hoopis teisel viisil positiivsena kaardile tuua,“ rääkis Aas.

Üritusele registreerimine hetkel käib. Kuni mai lõpuni saavad kõik jooksusõbrad, käijad ja kepikõndijad ennast võistlusele registreerida Spordiürituste Korraldamise Klubi veebilehel jooks.ee soodsama hinnaga. Pisemad jooksusõbrad saavad osaleda lastejooksudel, mis toimuvad võistluskeskuse lähistel Lossiaias. Lastejooksudele registreerimine on kõigile lastele tasuta.

Samaaegselt Energiajooksuga toimub Narva linnuses ka Eesti Energia poolt korraldatav kogupereüritus Energiapäev. Kavas on meelelahutuslik kultuuriprogramm, millest kõik huvilised on oodatud osa saama. Üritus on tasuta.

Möödunud aastal võttis Narva Energiajooksust osa ligikaudu 3400 jooksjat ja kepikõndijat.

Viiendat korda toimuv Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi regulaarselt tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks kuulub Eesti linnajooksude sarja.