Uudised

Hiina põlevkiviettevõte Longkou Mining Group külastas Eesti Energia Õlitööstust

Hiina ettevõtte Longkou Mining Groupi delegatsioon külastas eile Eesti Energia Õlitööstust. Visiidi eesmärk oli tutvuda Enefit-tehnoloogiaga ning arutada võimalusi tehnoloogia kasutuselevõtuks Hiinas.

“Külastus kinnitas, et Enefit-tehnoloogia on kõige efektiivsem ja kaasaegsem tehnoloogia peenpõlevkivist õli ja elektri tootmiseks,” rääkis Cui Changxing, Longkou Mining Groupi asetegevjuht.

Sellel nädalal külastas 9-liikmeline delegatsioon ka Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Outotec Technology Saksamaal Frankfurdis asuvat piloottehast ning eile viibisid nad Auveres, Enefit280 õlitehases.

Longkou Mining Group tegeleb alates 1968. aastast söe ja põlevkivi kaevandamisega ning toodab täna põlevkivist õli Fushun-nimelise tehnoloogiaga Hiina Shandongi provintsis. Ettevõte toodab täna ligi 120 000 tonni põlevkiviõli aastas. Hiina Fushun-tehnoloogia võimaldab töödelda suurema tükisuurusega põlevkivi, kuid mitte kaevandamise käigus osaliselt tekkivat peenpõlevkivi. Enefit-tehnoloogia on kaasaegseim ja keskkonnasäästlikuim lahendus kogu kaevandatava põlevkivi töötlemiseks.