Uudised

Nõukogule esitleti uut tegevjuhtkonda

20. novembril esitles hiljuti ametisse määratud Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter nõukogule oma plaane ettevõtte tegevjuhtkonna koosseisu osas.

Hando Sutter asub Eesti Energia juhatuse esimehena ametisse 1. detsembril 2014. Ta tegi nõukogule ettepaneku nimetada juhatuse koosseisu senised liikmed Raine Pajo ja Margus Rink ning uute liikmetena Margus Vals ja Andres Vainola. Ühtlasi esitas Sutter ettepaneku nimetada uueks finantsdirektoriks Andri Avila. Senise finantsdirektori ja juhatuse liikme Margus Kaasiku lepingut ei pikendata ning ta lahkub ettevõttest 1. detsembril 2014.

Tänaste plaanide kohaselt koguneb nõukogu uuesti järgmisel nädalal ning siis võetakse vastu ametlik otsus uue juhatuse koosseisu kinnitamise kohta. Pärast seda antakse täpsemat infot selle kohta, kuidas jagunevad juhatuse liikmete vastutusvaldkonnad.

Margus Vals töötab täna Eesti Energia strateegiadirektorina. Ta asus Eesti Energias tööle 2002.aastal ning on varem töötanud Eesti Energia energiakaubanduse ettevõtte direktorina ning juhtimisarvestuse osakonna juhatajana. Margus Vals on lõpetanud London Business School’i magistrikraadiga rahanduses ning Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduste bakalaureusekraadiga.

Andres Vainola senine töökoht on Empower Group, mis osutab elektri- ja telekomivõrkude ehitus- ja hooldusteenuseid ning samuti hooldusteenuseid Põhjamaade ja Baltikumi elektrijaamadele ja tööstustele. Ta on töötanud Empower Group’is erinevatel juhtivatel ametikohtadel alates 1997.aastast, sealhulgas alates 2008.aastast grupi juhtkonna liikmena ning Baltikumi divisjoni tegevjuhina. Aastatel 2004-2014 oli ta Eesti Liinirongid AS-i nõukogu liige. Hr Vainola on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli Majandusteaduskonna ärikorralduse erialal.

Andri Avila töötas aastatel 2001-2009 börsiettevõttes Olympic Entertainment Group juhatuse esimehe, finantsdirektori ja operatsioonide direktorina. Olympic Entertainment Group on oma valdkonna juhtiv ettevõte, mis opereerib seitsmes riigis kasiinosid ja meelelahutuskeskuseid. Andri Avila on olnud ka toidutöötlemisettevõtte Premia Foods juhatuse liige ja finantsjuht. Ta on lõpetanud Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Eestis rahvusvahelise ärijuhtimise erialal.