Uudised

Eesti Energia Kaevanduste ranitsapeol kingiti 12. korda koolikotte

Eesti Energia Kaevandused kinkis traditsiooniliselt ligi sajale ettevõtte töötaja kooliteed alustavale lapsele uhiuued koolikotid. Sillamäe kultuurikeskuses toimunud ranitsapeol jagati koolikotte juba 12. korda.

Eesti Energia kaevanduse juhatuse esimees Veljo Aleksandrov meenutas oma tervituskõnes neid koolilapsi, kes osalesid esimesel Ranitsapeol. „Nemad astuvad nüüd juba ülikooli. Mõnigi neist tunneb huvi ka inseneriteaduse, geotehnoloogia või mäemõõtmise vastu,“ tõi Veljo Aleksandrov esimest Ranitsapeo lendu noorematele eeskujuks. Alates 2002. aastast on kaevandused kinkinud kooliminejatele enam kui 1000 ranitsat. Tänavu said ranitsad koolialguse puhul 44 tüdrukut ja 54 poissi.

Laval tõstsid tuju kloun Madame le Pann ja akrobaat Vello Vaher. Tsirkusest said osa võtta ka julgemad lapsed ja nende vanemad, kes laval koos akrobaat Velloga õhutrikke tegid ning žongleerimist õppisid.

Ranitsapeo traditsioon sai alguse Eesti Energia Kaevanduste soovist tähistada töötajatega märgilist päeva, mil nende lapsed kooliteed alustavad.