Uudised

Narva Energiajooks toob Narva kultuuri ja meelelahutust

Narva Energiajooksul on tervisespordi sõpradele kaks head uudist: taas stardivad jooksud Narva kesklinnast Peetri platsilt ning pärast spordivõistlust ootab kõiki Eesti Energia poolt esmakordselt korraldatav meeleolukas Energiapäev Narva linnuse hoovis.

Narva Energiajooksu radadele oodatakse sel aastal osalema tuhandeid tervisesportlasi igas vanuses. Esmakordselt võtab Narva Energiajooksust osa ka Eesti peaminister Taavi Rõivas, kes jookseb 21,1km distantsi.

Rahvaspordivõistlused toimuvad Narvas 15. juunil 7 km ja 21,1 km distantsidel, kõige väiksematele osalejatele toimuvad aga lastejooksud. Eesti Energia ühiskondliku vastutuse juht Kaja Kilk soovitab Narva Energiajooksule tulla kogu perega: „Narva Energiajooksule ootame osalema erineva ettevalmistusega tervisesportlasi, sest distantse ja tegevusi jätkub kõigile. Kes aga joosta ega kõndida ei soovi, saab sportlastele kaasa elada ja nautida meeleolukat Energiapäeva programmi,“ sõnas Kaja Kilk.

Juba neljandat korda toimuv Narva Energiajooks toob sel aastal piirilinna senisest suurejoonelisema kultuuriprogrammi. Pärast võistluste lõppu korraldab Eesti Energia Narva linnuse hoovis ja selle lähiümbruses Energiapäeva, mis on kõigile tasuta.

Narva linnuse hoovi väravad avatakse külastajatele 15. juunil kell 11.00, kuid meelelahutust jagub terveks päevaks. Õhtuseks peaesinejaks on Ewert and The Two Dragons ja Ukraina bänd NeAngely. Hea tuju eest hoolitsevad ka Narva muusikakooli Big Band, Sillamäe muusikakooli õpilased ja DJ Bell. Linnuse hoovis ootavad külastajaid laat ja atraktsioonid ning tegutseb ka eraldi lastelava, kus on avatud planetaarium ja batuudid. Väikeseid külastajaid ootavad Energia Avastuskeskuse töötoad ja AHHAA teadusteater, Elektrijänese viktoriin eesti ja vene keeles ning palju muud põnevat.

Narva Energiajooks ja Energiapäev toimuvad 15. juunil. Energiapäev on kõikidele osalejate tasuta, Narva Energiajooksule saab aga kuni 31. maini registreeruda soodushinnaga kodulehel www.jooks.ee/narva. Lastejooksud on tasuta ja registreerimine toimub kohapeal.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks kuulub Eesti linnajooksude sarja. Sellel aastal toimub jooksuga samal ajal esmakordselt Energiapäev, mis taaselustab energeetikute päeva läbiviimise traditsiooni Narvas.