Uudised

Viis mäendusõpilast said Eesti Energia Kaevandustelt stipendiumi

Viis Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse mäetööde eriala parimat õpilast said Eesti Energia Kaevandustelt 320-eurosed stipendiumid. Stipendiumite väljaandmisega väärtustab ja toetab Eesti Energia mäemeeste järelkasvu ning motiveerib õpinguid mäenduse alal.

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov peab mäenduse õpilastele stipendiumite jagamist oluliseks nii praktilise kui märgilise tähenduse osas. „Noori mäemehi kohtame enim seoses meil toimuvate praktikatega. Näeme, et paljud neist on tõesti pühendunud ja väärivad tunnustamist. Stipendium annab võimaluse oma õpingutesse veelgi enam süveneda ja valitud eriala tõhusamalt omandada,“ ütles Aleksandrov. Tema sõnul on motiveeritud õpilased ise väga headeks oma eriala propageerijateks ning seeläbi leiab loodetavasti veelgi enam noori tee just mäenduse erialade juurde.

Stipendiumisaajad valitakse välja heade õpi- ja praktikatulemuste põhjal. Seekordsete laureaatide hulka kuulus viis õpilast, kellest üks saab selle tunnustuse osaliseks juba kolmandat korda, kolmel õpilasel on võimalus teistkordseks stipendiumiks ning üks noormees pälvib preemia esimest korda. 2014. aasta stipendiaadid on Nikita Gorbunov, Jevgeni Andrejev, Mark Kirillov, Sergei Kuts ja Nikita Kapkov.

Mäetööde eriala stipendiumite jagamise traditsioon sai alguse kuus aastat tagasi pärast mäetööde eriala õpetamise taastamist Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses. Tänaseks on 320-eurose stipendiumi saanud 12 õpilast, kellest mitmed on selle välja teeninud korduvalt. Enamik stipendiaatidest on nüüdseks Eesti Energia Kaevandustes tööl.

Sarnaselt Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusele teeb Eesti Energia Kaevandused koostööd ka TTÜ Mäeinstituudiga toetades sealseid geotehnoloogia eriala üliõpilasi sügiseste stipendiumitega.