Uudised

Noored Kooli esimeses kandideerimisvoorus soovis Sinimäe kooli õpetajaks minna 9 noort

Noored Kooli otsib koostöös Eesti Energiaga hakkajat noort, kes sooviks pühenduda kaheks aastaks matemaatika, keemia ja füüsika õpetamisele Ida-Virumaal asuvas Sinimäe koolis. Esimeseks tähtajaks laekus üheksa sooviavaldust.

Noored Kooli liidriprogrammi abil on varasema õpetajahariduse ja –kogemuseta noortel võimalik minna õpetajaks kooli, kus nad aitavad otseselt kaasa iga oma õpilase arengule. Samaaegselt läbivad nad õpetamis- ja juhtimisoskuste koolituse, mis toetab nende kujunemist väljapaistvateks õpetajateks ja liidriteks. Sobivaim kandidaat Noored Kooli programmi selgitatakse välja põhjaliku valikuprotsessi käigus aprillis.

Eesti Energia pakub tulevasele Vaivara valla Sinimäe kooli õpetajale programmi läbimise ajaks 3040-eurost lisastipendiumit aastas. Samuti toetatakse Noored Kooli osalejat piirkonda sisseelamisel – pakutakse abi eesti või vene keele täiendõppeks ja tutvustatakse lähemalt energiatööstust.

„Ida-Virumaal töötab üle 70% Eesti Energia töötajatest ning noorte hea haridus on ettevõtte järelkasvu seisukohalt väga oluline. See on ka põhjus, miks Noored Kooliga õpetaja leidmisel koostööd teeme,“ selgitas Eesti Energia Õlitööstuse juht Igor Kond. „Kes teab, võib-olla saab aga praegu õpetajaks pürgivast noorest tulevikus soovi ja sobivuse korral Eesti Energiale väärt töötaja,“ lisas ta. Eesti Energia poolt pakutavate võimalustega saab lähemalt tutvuda veebilehel www.energia.ee/nooredkooli.

Noored Kooli Sihtasutuse nõukogu liige Swedbanki Eesti korporatiivpanganduse juht ärikliendijuht Tauno Vanaselja tervitab Noored Kooli toetajate ridade täienemist: "Eesti Energia on juba praegu Ida-Virumaa arengusse palju panustanud ning loodame, et programmi kaudu tegusa inimese saatmine Sinimäe Kooli aitab õpilaste jaoks uusi põnevaid võimalusi luua. Ka osalejale on see kahtlemata väärt kogemus, sest lisaks programmist saadavale juhtimiskogemusele, õpitakse tundma ka Eesti ühe suurima arengupotentsiaaliga piirkonna võimalusi."

Noored Kooli programmi sooviks on, et igal Eesti lapsel oleks võimalik saada väga hea haridus. Programm on ellu kutsutud selleks, et luua keskkond uue liidrite põlvkonna kujunemiseks, kes toovad positiivseid muutusi Eesti haridusse erinevates eluvaldkondades tegutsedes. Selleks valitakse igal aastal kandideerijate hulgast välja kuni 25 tegusat noort erinevatelt erialadelt ning antakse neile väljakutse õpetada 2 aastat mõnes Eestimaa koolis kus ambitsioonikas noor suudaks kõige positiivsema muutuse tekitada. Paralleelselt tööga koolis toimuvad regulaarsed koolitused, kus lisaks õpetamisoskustele pööratakse suurt tähelepanu juhtimisoskuste arendamisele.

Kandideerimisest huvitatud on oodatud osalema õpetamiskoolitustel, mis toimuvad:Tartu Ülikoolis: 6. märts kell 18:00 Domus Dorpatensise hoones (Raekoja plats 1 ja Ülikooli 7 nurgal).Tallinna Ülikoolis: 6. märtsil kell 18:00 ruumis T-412.

Täpsem info ürituste kohtaNoored Kooli programmi lühitutvustus