Uudised

Tallink Hotels: elektrikulude optimeerimine on meie jaoks strateegiline eesmärk

Baltikumis viit hotelli haldav Tallink Hotels on Balti riikides suuruselt teine hotellikett, mille strateegiliseks võtmeküsimuseks on kahtlemata ka elektrikulude kokkuhoid. Mida on ettevõte oma energiakulude optimeerimiseks teinud?

Tallink Hotels on laevanduskontserni Tallink Grupp tütarettevõte, mis peab nelja hotelli Tallinnas (Tallink City Hotel, Tallink Spa & Conference Hotel, Pirita Spa Hotel ja Tallink Express Hotel) ning ühte hotelli Riias (Tallink Hotel Riga). Tallink Hotels on suurim (1293 tuba) hotellikett Eestis ning suuruselt teine Balti riikides. Kõik Tallinki hotellid pakuvad kõrgel tasemel majutus- ja konverentsiteenuseid ning arvukalt lisateenuseid nii puhkuse- kui ka äriklientidele. Tallink Hotels juhatuse liikme Taavi Tiiveli sõnul läheb ettevõttel Eesti hotellituru olukorda arvestades stabiilselt. „Loodame olla jätkuvalt edukas Eesti suurim hotellikett,“ lisab Tiivel.

Sarnaselt väiksemate või teiste valdkondade äriettevõtetega kuulub hotellide käitamisel märkimisväärne roll elektrikuludele, mida tuleb pidevalt jälgida. „Elektrikulude optimeerimine on oluline ja strateegiline eesmärk nii igapäevasel toimetamistel kui ka pikemas perspektiivis investeeringute tegemisel,“ selgitab Tiivel ja rõhutab, et selleks on hotellikett omalt poolt mitmeid uudseid energiasäästuvõimalusi kasutusele võtnud. „Nii näiteks on kõikides meie hotellitubades elektrit säästev kaardisüsteem, mis lülitub sisse, kui klient sisestab hotellituppa saabudes vastavasse kontakti oma uksekaardi. Toast lahkudes võtab klient uksekaardi kaasa ning kustutab sellega automaatselt kõik tuled.“

/-/doc/8457332/news/Tallink_Hotels.jpg

Tuhandete hotellitubadega ettevõtte energiakulusid mõjutavad väiksemadki energiakulud - nt restoranide ja tubade valguslahendused. Foto Tallink Hotels

Muu hulgas tähendab elektrikulude optimeerimine Tallink Hotelsi jaoks ka olemasolevate seadmete vahetamist ökonoomsemate vastu – näiteks valgustid või köögiseadmed. „Tehnika areneb ja surve keskkonnasõbralike lahenduste järele on pannud insenerid tööle ning selle tulemusel on turul pakkuda mitmesuguseid komplekslahendusi, sealhulgas ka elektritranspordi osas. Analüüsime neid koos pakkujate ja spetsialistidega, et teha parimaid valikuid ning et ka meie jalajälg oleks kuluteadlik ja roheline,“ selgitab Tiivel.

Tallink Hotelsi energiamüüjaks ja partneriks on alates ettevõtte loomisest ja esimese hotelli avamisest 2004. aastal olnud Eesti Energia. „Ka elektrituru avanemisel mõni aasta tagasi sõlmisime Eesti Energiaga lepingu, mis sai hiljuti jätkulepingu järgnevateks aastateks,“ sõnab Tiivel. „Koostöö Eesti Energiaga on olnud laitmatu ning kõikidele küsimustele ja probleemidele oleme saanud operatiivselt vastused ja lahendused. Peale tavapärase elektriostu oleme saanud Eesti Energialt palju abi ka nii väiksemate kui ka kapitaalsemate elektritööde tegemisel meie hotellides,“ rõhutab Tiivel mitmekülgseid võimalusi, mida koostöö energiafirmaga hotelliketile pakub.

Siseruumide elektritöödest lähemaltVälistest elektritöödest lähemalt