Uudised

Hukkunud olid pikaajalise töökogemusega kaevurid

Eile õhtul Estonia kaevanduses toimunud õnnetuses hukkunud töötajad olid 18-aastase staažiga 1976. aastal sündinud Nikolai ja 1977. aastal sündinud Igor. Mõlemad mehed töötasid kaevanduses läbindajatena, kes rajavad maa all kaevanduskäike.

„Avaldame kaastunnet hukkunute perekondadele, lähedastele ning kolleegidele. Pakume sel raskel ajal psühholoogilist nõustamist nii hukkunute lähedastele kui ka lähimatele kolleegidele, aga ka rahalist tuge perekondadele,” ütles Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimees Veljo Aleksandrov. Õnnetuskohal on tööd peatatud, mujal kaevanduses jätkub tavapärane töö.

Õnnetuse põhjused tuvastab uurimine, kuid juba praegu saab öelda, et tegemist ei olnud varingu ega plahvatusega. Õnnetuse asjaolusid uurivad koostöös Eesti Energiaga politsei, prokuratuur, Tööinspektsioon ja Tehnilise Järelevalve Amet.

Juhtunu osas on algatatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku § 198 lg 2 tunnustel: töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramine ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Kuni uurimise lõpuni annab täiendavat teavet juhtunu kohta prokuratuur.