Uudised

Narva energiajooks kolib suve algusesse

Neljandat korda toimuv Narva energiajooks toob piirilinna tuhanded tervisesportlased ning pakub linnaelanikele senisest suurejoonelisemat kultuuriprogrammi. Erinevalt varasematest kordadest toimub energiajooks juba suve alguses - 15. juunil.

Eesti Energia ühiskondliku vastutuse juhi Kaja Kilgi sõnul soovib Eesti Energia Narva energiajooksu ühe korraldajana tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva energiajooksule saab praegu registreeruda soodushinnaga kodulehel www.jooks.ee/narva.

Rahvaspordivõistlused toimuvad 7 km ja 21,1 km distantsidel, lisaks ka tasuta lastejooksud ning selguvad Eesti meistrid poolmaratonis. Korraldajad ootavad Narva energiajooksule osalema kogu perega, sest distantse ja tegevusi jätkub kõigile. „Narva energiajooksuni on jäänud pisut üle kahe kuu ning kutsume kõiki ilusa kevadilmaga väljas trenni tegema. Jooksule registreerimine on väga hea motivaator treeningute plaanist kinni pidamisel,“ kutsus tervisespordiga tegelema Spordiürituste Korraldamise Klubi juhatuse liige Mati Lilliallik.

Sel aastal toimub pärast võistluste lõppu Narva linnuse hoovis ja selle lähiümbruses Eesti Energia poolt korraldatav Energiapäev, kuhu on oodatud kogu linnarahvas. „Taaselustame energeetikute päeva läbiviimise traditsiooni Narvas ning peale jooksu toimuvast kultuuriprogrammist on oodatud osa võtma kõik Eesti Energia töötajad koos peredega, jooksusõbrad ja ka kogu linnarahvas,“ tutvustas Kaja Kilk Eesti Energia plaane. Energiapäeva täpsema programmi ja esinejad lubab Eesti Energia avalikustada juba lähinädalatel.

Möödunud aastal võttis Narva Energiajooksust osa ligi 3500 jooksusõpra, mis on 1500 võrra rohkem kui esimesel jooksuaastal.

Narva energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva energiajooks kuulub Eesti linnajooksude sarja. Sellel aastal toimub jooksuga samal ajal esmakordselt Energiapäev, mis taaselustab energeetikute päeva läbiviimise traditsiooni Narvas.